Pumpa za bačvu

Pumpa za bačvu ili ubodna pumpa ili štapna pumpa (crpka)

Pumpna cijev izrađena iz polipropilena s pogonskim vratilom iz nehrđajućeg čelika za neutralne ili blago agresivne medije ili s pogonskim vratilom iz Hastelloya za agresivne medije kao što su kiseline i lužine. Alternativno, pumpna cijevi izrađena iz nehrđajućeg čelika. Za prijenos nisko viskoznih medija kao što su kiseline, lužine i sredstva za čišćenje (s pumpnom cijevi iz polipropilena), vrlo agresivnim kemikalijama (s pumpnom cijevim iz PVDF materijala). Proizvodi od mineralnih ulja do 1.000 mPas (s pumpnom cijevi iz aluminija) ili zapaljivim medijima kao i prehrambeni proizvodi (s pumpnom cijevi iz nehrđajućeg čelika 1.4571).

Pumpa se sastoji od pogonskog motora i pumpne cijevi prikladne za odgovarajuću primjenu, koja uspravno stoji kao usisna cijev u bušotini, ili bačvi od 200 litara ili IBC spremniku i predstavlja stvarnu pumpu. Uz električne motore na 230, 115, 24 i 12 V, mogu se koristiti i motori sa zračnim pogonom s maks. radnim tlakom do 6 bara. Pogonski motori se ručno kotačem brzo i jednostavno spajaju na usisnu pumpnu cijev tako da se različite pumpne cijevi mogu kombinirati s istim pogonskim motorom.

Usisna pumnna cijev (izrađena iz PP, PVDF, aluminija ili nehrđajućeg čelika) sastoji se od vanjske cijevi, unutarnje cijevi i pogonskog vratila izrađenog iz nehrđajućeg čelika ili hastelloya koji se okreće unutar unutarnje cijevi, radnog kola ili rotora.


%d blogeri kao ovaj: