Munsch Chemie-Pumpen

Specijalist za nemetalne plastične pumpe

Ime MUNSCH već desetljećima je sinonim za inovacije, individualna rješenja i pouzdanost. Kao proizvođač nemetalnih pumpi, MUNSCH je vaš pouzdani partner kad god je riječ o pumpanju problematičnih, agresivnih i/ili abrazivnih tekućina.

Proizvedene prema najnovijim metodama, pumpe MUNSCH pokazuju pouzdanost u radu, robusnost, maksimalnu energetsku učinkovitost, izvrsnu hidrauliku, lakoću održavanja, niske troškove životnog ciklusa i jednostavnost montaže i rastavljanja. MUNSCH ima pouzdano upravljanje kvalitetom, široku paletu nemetalnih plastičnih horizontalnih i vertikalnih pumpi, dizajniranih za agresivne, korozivne i/ili abrazivne medije.

Protok: do 1200 m3 / h, visina dizanja: do 90 m, radna temperatura: od -20 do 180 ° C, radni tlakovi: do 16 bara, glavni materijali: PFA, PP, PVDF, PE-UHMW, PTFE,
brtvljenje vratila: jednostruka ili dvostruka mehanička brtvenica / magnetska spojnica.

Horizontalne pumpe s mehaničkom brtvenicom

  • Kemijski standardizirane pumpe tip NP i oklopljene tip NPC
  • Pumpe u blok izvedbi tip NP-B i oklopljene tip NPC

Ove su vrste pumpi idealan su odabir kad je riječ o pumpanju kiselina, lužina ili kemijski onečišćenih tekućina u prisutnosti ili odsutnosti krutnina.
Tipične primjene uključuju kemijsku i metalnu doradu, linije za nagrizanje u kiselinama (bajcanje) čelika i nehrđajućeg čelika, jedinice za isparavanje i regeneraciju, pročišćavanje dimnih plinova nizvodno od spalionica otpada, kao i čišćenje ispušnog zraka i pročišćavanje otpadnih voda.

Horizontalne pumpe s magnetskom spojnicom

  • Kemijske magnetske pumpe tip CM
  • Kemijske magnetske pumpe tip CM-B

Ove pumpe su rješenje za pumpanje tekućina s opasnošću za okoliš ili zdravlje, poput kiselina, lužina, otapala ili proizvoda visoke vrijednosti u prisutnosti ili u odsutnosti krutnina. Tipične primjene uključuju kemijsku i farmaceutsku industriju, kao i postrojenja za elektrolizu i galvanizaciju.


Vertikalne pumpe

  • Tip pumpe TNP-KL i TNP s ležajem
  • Slobodna vertikalna pumpa tipa TPC i TNP-C

Ove vertikalne kemijske pumpe posebno su dizajnirane za rukovanje kiselinama, lužinama ili kemijski onečišćenim tekućinama sa ili bez krutina. Tipične primjene uključuju kemijsku i metalnu doradu, linije za kiseljenje čelika i nehrđajućeg čelika, jedinice za isparavanje i regeneraciju, mokro pročišćavanje dimnih plinova nizvodno od spalionica otpada, kao i pročišćavanje ispušnih plinova i pročišćavanje otpadnih voda.

Primajuća posuda

Centrifugalne pumpe korisnicima nude brojne prednosti. Iz razloga svojstvenih njihovom dizajnu, ipak postoje neke posebnosti koje se moraju uzeti u obzir.
Dakle, horizontalne centrifugalne pumpe nisu u stanju povući tekućinu s dublje razine. Ako upotreba vertikalne pumpe nije izvediva ili poželjna, između usisne cijevi i horizontalne pumpe može se postaviti usisni lonac. To osigurava sposobnost samo usisavanja i omogućuje nadogradnju horizontalnih centrifugalnih pumpi na samousisne pumpe.

%d blogeri kao ovaj: